Inne

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym: dobry gatunkowo miód ze spadzi jodłowej

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to rodzinna pasieka, oferująca dobry
gatunkowo miód ze spadzi jodłowej. Wokół pasieki
można znaleźć więcej niż 30
hektarów lasów jodłowych, stanowiących
ważne źródło w produkowaniu
miodu spadziowego. Jest to miód rzadko spotykany, ponieważ
może pojawić się nawet raz na kilka lat, a
terminu jego pojawiania się nie da się
przewidzieć. Posiadacz pasieki
podkreśla, iż zalety miodu z
niewielkiej pasieki są nie do zakwestionowania.
Pasieka wytwarzająca miód ze spadzi ma
dziesięć pni. Ze względu na fakt, że nie jest
to produkcja masowa, można spodziewać
się otrzymania produktów
najwyższej jakości.

Z uwagi na to wielbiciele
miodu, doceniający też jego
atuty pozytywne dla zdrowia
rzeczywiście będą zadowoleni z
tego, co jest dla nich oferowane. Miód
spadziowy iglasty kupić można
internetowo, a więc
zaopatrzyć mogą się w niego klienci z całej
Polski. Miód sprzedawany jest w
słojach o dowolnej
pojemności, a jego właściwości są
wyjątkowo szczegółowo
opisane.

Wobec tego, każdy kto interesuje się takim
wyrobem, może wybrać dokładnie
taki, który wypełni jego wszystkie
wymagania. Miód spadziowy iglasty wytwarzany
jest przez pszczoły ze słodszej wydzieliny igliwia i
gałęzi drzew, takich jak: sosna, świerk,
jodła, bądź modrzew. W spadzi iglastej można
znaleźć dużo ważnych dla
zdrowia składników.
Ciemniejszy kolor, jaki ma spadź iglasta
jest charakterystyczny dla takiego
gatunku. W jego posmaku dominuje
łagodność i nie jest aż na tyle
przesłodzony, jak inne gatunki miodu.

Znajduje się w nim natomiast
parokrotnie więcej
bioelementów,
korzystnych dla kondycji zdrowotnej
aniżeli w miodach nektarowych. To
doskonałe źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu
a także magnezu. Znajduje się także
w nim więcej białek oraz aminokwasów niż w
miodach pozyskiwanych z kwiatów oraz witaminy z
grupy A, B, C i K. Miód spadziowy
szybciej odbudowuje
także formę po przebytej
chorobie, podbudowując poziom odporności, a
także systematyzując funkcjonowanie
układu pokarmowego a także układu krążenia.

+Reklama+

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz