ARTYKUŁ SPONSOROWANY Usługi

O czym trzeba pamiętać montując separator do oddzielania tłuszczu

Branża gastronomiczna w naszym kraju ma dużo obowiązków, jakie są do dopełnienia. Jednym z nich jest dbanie o odpowiednią jakość odprowadzanych do kanalizacji ścieków, a o tym mówią odpowiednie przepisy. Jeśli kuchnia danego lokalu używa duże ilości różnych tłuszczy, to wówczas nie można takich ścieków bezpośrednio odprowadzać, a muszą one zostać wcześniej oczyszczone.

Służą do tego odpowiednie separatory, których montaż jest w większości lokali niezbędny. Jeśli jakiś bar czy restauracja takie urządzenie musi zamontować, to trzeba to zrobić w odpowiedni sposób. Ważne przede wszystkim jest to, aby serwis separatorów nie miał problemów z dostępem. Firmy oferujące takie usługi posiadają wprawdzie odpowiedni sprzęt, lecz niekiedy trafiają się sytuacje, że nawet on może nie pomóc.

Wówczas trzeba w jakiś inny sposób sobie poradzić, lecz z tym się też będzie wiązała zupełnie inna czyszczenie separatorów cena za takie usługi. Tak więc jeżeli ktoś nie ma ochoty płacić za dużo, to musi wykonać wszystko zgodnie z zasadami. Regularne czyszczenie separatorów jest bardzo ważne, ponieważ zbiorniki separatorów dość szybko się zapychają.

Jeżeli przez większy okres czasu zgromadzony tłuszcz nie zostanie z nich wyciągnięty, to w pewnym momencie zacznie się wylewać do rur kanalizacyjnych, a to jest zabronione. Terminy przyjazdów najlepiej ustalić z firmą, która zajmować się będzie wszystkim. A między innymi od pojemności zbiornika i pojemności ścieków, które będzie miał do przerobienia.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz